Bij HCR Prinsen hadden ze een mooi scenario bedacht om de play-off wedstrijden om een plaats in de finale te ontlopen. Zelf alles in het dubbele weekend winnen en de nummer, S.I.S. Schoonmaak uit Den Haag zou dan minimaal een punt moeten verliezen. Dan was de ploeg van captain Dinand Prinsen eerste in de reguliere competitie en had zich dan rechtstreeks geplaatst voor de finale in Doetinchem.

S.I.S. verloor inderdaad op zaterdag punten, 2-6 tegen L&B Ledermode, maar de captain uit Haarlo zag ook zijn team verliezen en dat deed pijn. “Dat klopt. We hadden dit niet verwacht en ook niet ingecalculeerd. Toen we de berichten uit Den Haag hoorden stonden we met 4-2 achter en moest Raymund Swertz zijn partij tegen captain Jerry Hermans nog beëindigen.

Het werd een zenuwslopende partij voor beiden die uiteindelijk door Hermans met 40-34 in 47 beurten werd gewonnen. Raymund had ontzettend veel pech op de beslissende momenten. Maar eerlijk is eerlijk. Door het verlies van Jaspers en Pijl waren de kansen minimaal geworden. Beide spelers hadden gewoon een slechte dag en tel daar met name het geluk van Ceulemans bij op dan is de nederlaag verklaard. Zondag kon je zien dat er bij de spelers geen druk meer lag en namen we sportief revanche met een 6-2 overwinning op STZ Zundert ”.

Halverwege stond het zaterdag in Oosterhout na de eerste beide partijen nog gelijk. Eddy Leppens speelde een prima partij en won overtuigend in 22 beurten met 21-40 van Jack Wijnen en Jelle Pijl verloor met 40-22 in 22 beurten van Kenny Miatton.

Met deze stand was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar een tegenvallende Dick Jaspers had tegen Kurt Ceulemans duidelijk zijn dag niet. “Dick stond na zeven beurten al met 22-8 achter door onder andere een serie van zeven caramboles van Kurt en een paar zwijntjes, en kon ook in het verdere verloop geen moment in zijn eigen spel komen en verloor dan ook verdiend met 40-16 in veertien beurten”.

Zondag moest er dus een wonder gebeuren wilde HCR Prinsen nog eerste worden. S.I.S. ging op bezoek bij degradant MCR en thuis ontving het STZ Zundert. HCR Prinsen, met Anno de Kleine op de plaats van Jelle Pijl,nam sportief revanche, niet alleen op de nederlaag van zaterdag maar ook op de nederlaag in de uitwedstrijd in Zundert met 6-2. De Kleine versloeg Barry van Beers in 28 beurten met 40-28 en alleen Raymund Swertz moest zijn partij inleveren. Net als in Zundert was ook nu Raymon Groot met 31-40 in 29 beurten de betere. In het tweede deel van de wedstrijd deden Dick jaspers en Eddy Leppens wat van hen verwacht mag worden. Kopman Jaspers versloeg Roland Forthomme met 40-31 in 21 beurten en het Belgische onderonsje tussen Leppens en Peter Ceulemans werd door Leppens gewonnen met 40-24 in 24 beurten.

HCR Prinsen kan zich nu gaan opmaken voor een uit en thuiswedstrijd tegen Team Eekhoorn om uit te maken wie met S.I.S. Schoonmaak mag gaan spelen om het kampioenschap in het weekend van 23 en 24 juni in Doetinchem. Ook dan treffen de twee teams elkaar twee keer.

2 Matchtafels

2 kleine tafels

Contact

Hotel Café Restaurant Prinsen

Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo

0545-261232

Klik hier voor contact formulier

Klik hier voor routebeschrijving

Lid worden

Bent u nu al biljarter of

een beginner, en wilt u 

graag lid worden van

onze biljartvereniging?

   * Meld u vrijblijvend aan!

Donateurskaart

Voor € 25 per seizoen steunt u

het biljarten op het allerhoogste

niveau. U kunt dan bij alle

wedstrijden aanwezig zijn. Voor

meer info klik hier.

Volg ons..

 

ook op Facebook