De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben er in de streekderby tegen de Veemarkt uit Doetinchem geen enkel twijfel over laten bestaan wie in de Achterhoek de sterkste is. Net als in de eerste wedstrijd won de ploeg van captain Dinand Prinsen overtuigend. Werd het in Doetinchem nog 0-8, nu moest Prinsen echter wel een partij afstaan.

 

De basis voor deze overwinning werd al in de eerste twee partijen gelegd. Een prima spelende Anno de Kleine had geen enkele moeite met Huub Wilkowski die in de eerste wedstrijd nog als kopman voor de Doetinchemmers fungeerde. De man uit Helmond won met 40-19 in 28 beurten en deed dat onder andere met een serie van zes caramboles. Op de andere tafel had Jelle Pijl wel wat meer moeite met Dieter Grossjung. Na 23 beurten had de man uit Hengelo een voorsprong van 28-21, maar vier beurten was het toch afgelopen met deze partij. Pijl besliste de partij definitief met een serie van tien caramboles in de voorlaatste beurt. Grossjung kwam niet verder dan 28 caramboles.

Het karwei werd in het tweede deel afgemaakt door Dick Jaspers. Jaspers stond na zeven beurten tegen Dustin Jäscke al op een 23-2 voorsprong en finishte na negentien beurten in 40-13. Op de andere tafel kende de kersverse Nederlands kampioen Raymund Swertz tegen René Dericks in het eerste deel geen enkel probleem en nam een 21-12 voorsprong. In het tweede deel liep het helemaal anders. Dericks kwam goed terug met series van 4, 3, 4 en nog eens 4 en won uiteindelijk met 31-40 in 28 beurten.

“Dit was een prima teamprestatie. Alleen jammer dat Raymund het in het tweede deel niet kon afmaken en dan weet je dat René zijn kansen pakt en die afmaakt”, aldus de captain.

2 Matchtafels

2 kleine tafels

Contact

Hotel Café Restaurant Prinsen

Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo

0545-261232

Klik hier voor contact formulier

Klik hier voor routebeschrijving

Lid worden

Bent u nu al biljarter of

een beginner, en wilt u 

graag lid worden van

onze biljartvereniging?

   * Meld u vrijblijvend aan!

Donateurskaart

Voor € 25 per seizoen steunt u

het biljarten op het allerhoogste

niveau. U kunt dan bij alle

wedstrijden aanwezig zijn. Voor

meer info klik hier.

Volg ons..

 

ook op Facebook