Het kaderteam van BV Kronenhuis uit Winterswijk heeft 4 punten overgehouden aan de derby tegen HCR Prinsen uit Haarlo. De remise werd bewerkstelligd door de winstpartijen van Emil Massen en Eddy te Molder.

De gasten kwamen op voorsprong door de winst van Paul Wissink op Gerrit Woordes. In een partij over 110 caramboles 38/2 was Wissink na 12 beurten de sterkste. Woordes speelde in het begin een puike partij en stond na 4 beurten op een 44-33 voorsprong. Wissink counterde toen met 28 en stond daarna de verkregen voorsprong niet meer af. Met 74 caramboles kon Woordes de keu opbergen en zijn tegenstander feliciteren. Het werd zelfs 0-4 doordat Jan Tijdink (130 car 38/2) het niet kon bolwerken tegen Rob Pot (190 car 38/2).


Na een 7-7 start in 4 beurten met veel moeilijke stootbeelden nam Tijdink het voortouw en bouwde via 38 en 16 een voordelige marge op van 61-24 na 6 beurten. De volgende 5 beurten wist hij echter maar één carambole te produceren en ook Pot maakte er weinig van, want 52 caramboles in 11 beurten. Tijdink kwam via 11 op 73 in de 12e beurt en toen was het over en uit. Pot kwam aan tafel en kreeg de geest en begon aan een reeks die pas eindigde bij 138 (!!) Een prachtige serie en ook wel de redding van een partij die erg slecht dreigde te worden…

Een lelijke tegenvaller, 0-4 achter…Gerrit had meer verdiend, zo vond de teamleider. Maar nu zien wat de overige partijen zouden opleveren.

Peter Heutinck (170 car 38/2) speelde tegen Eddy te Molder (110 car 38/2) Na de serie van 11 van aquit van Heutinck trok Te Molder fel van leer en het leek er even op dat hij een hele korte partij zou gaan maken. De mooie serie stokte echter op 73, wat nog steeds duidde op een mogelijke partij in weinig beurten. Helaas was het momentum voorbij en krabbelde Heutinck weer op en kon door een aantal missers van Te Molder via o.a. een serie van 66 weer redelijk aanhaken, getuige de stand 126-103 na 7 pogingen. Beide spelers kregen nog 4 kansen om het pleit te beslechten en uiteindelijk pakte Te Molder die kans in de 11e beurt en liet Heutinck staan op 151 caramboles.

De beslissing moest vallen in de partij tussen de kopmannen Emil Massen (160 car 38/2) en Gerard ten Lohuis (190 car 38/2)
Massen opende geconcentreerd met 65-36 in 3 beurten. Speelde goed gefocust en hield de druk er goed op. Ten Lohuis kon zijn draai niet vinden op had duidelijk moeite met de snelheid en werkte zich regelmatig in de problemen, ondanks het feit dat hij geweldig mooi en technisch verzorgd spel kan laten zien. De dadendrang van Massen leverde in de 5e beurt weer een serie op, ditmaal 59, die beantwoord werd met 39. Stand 125-100 in 5 beurten. Na een poedel maakte Massen in de 7e beurt een eind aan de partij en kwam Ten Lohuis in de nabeurt middels 24 op een totaal van 155 caramboles. Een mooie pot van beide heren!

Met de remise mogen we na een 0-4 tussenstand zeker niet klagen, sprak de teamleider achteraf. Maar de laatste 2 partijen waren mooie overwinningen en sterk gespeeld door Emil en Eddy. Met iets meer geluk had Gerrit ook een resultaat geboekt, maar ja, zo gaat het in de sport.

Vrijdag 9 februari staat de thuiswedstrijd tegen Pelikaan 1 uit Zutphen op het programma. Het team zal in dezelfde opstelling spelen.

Tekst: Jan Tijdink

2 Matchtafels

2 kleine tafels

Contact

Hotel Café Restaurant Prinsen

Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo

0545-261232

Klik hier voor contact formulier

Klik hier voor routebeschrijving

Lid worden

Bent u nu al biljarter of

een beginner, en wilt u 

graag lid worden van

onze biljartvereniging?

   * Meld u vrijblijvend aan!

Donateurskaart

Voor € 25 per seizoen steunt u

het biljarten op het allerhoogste

niveau. U kunt dan bij alle

wedstrijden aanwezig zijn. Voor

meer info klik hier.

Volg ons..

 

ook op Facebook