Komend weekend in de Buffalo League driebanden de return van de Achterhoek derby in Haarlo tussen het bezoekende BC Bousema, de nummer zes, en de nummer twee van de ranglijst HCR Prinsen. De eerste wedstrijd eindigde in een 6-2 overwinning voor de ploeg uit Haarlo. Hoe kijken Frans van Schaik, namens de gasten, en Raymund Swertz namens de thuisclub tegen deze derby aan. Een wedstrijd als elke andere wedstrijd?
Raymund: Dit is denk ik voor de spelers een “gewone” wedstrijd. Natuurlijk is dit wel een derby maar we spelen allemaal zoveel verschillende wedstrijden… Voor de teamleiders Dinand Prinsen, Ronny Hazewinkel en de toeschouwers is het altijd een mooie ontmoeting. Het is natuurlijk wel prachtig om twee eredivisie teams in de regio te hebben.
Frans: Nee. Ik ben van mening dat het wel degelijk meespeelt zo een derby in het Oosten. Extra leuk bedoel ik dan.
Het is de vijftiende wedstrijd van dit seizoen.  Tevreden tot nu toe met jullie eigen prestaties?
Raymund: Op zich ben ik wel tevreden over het seizoen tot nu toe maar het kan altijd beter. Je wil iedere wedstrijd goed spelen en winnen voor je team.
Frans: Ja ik zeker, met veel gewonnen wedstrijden en een hoog moyenne. Boven de 1.200 ben ik tevreden als ik ook win natuurlijk. Als ik mijn slechte partij tegen DKM tools eraf zou halen speel ik zelfs bijna 1.300
En met het team?
HCR Prinsen speelt met een sterk duo, Jaspers/Blomdahl, op één en twee. Dus favoriet?
Raymund: Ik denk dat HCR Prinsen wel favoriet is maar dit is vooral door de huidige stand. Bousema is een gevaarlijke tegenstander die tegen elk ander team punten kunnen pakken. Dus het beloofd een mooie dag te worden in Haarlo.
Frans: Jazeker favoriet is HCR wel.

Jullie spelen op plek vier tegen elkaar. Enig idee hoe op dit moment de balans is in de onderlinge partijen op het hoogste niveau?
Raymund: Dat durf ik niet te zeggen. Ik denk dat het een 50/50 partij is. Frans is een goede speler op bord 4. In moyenne staan we momenteel ongeveer gelijk.
Frans: Ik denk dat ik meer heb gewonnen van Raymund dan verloren maar Raymund wordt nog elke week beter. De laatste partijen heb ik verloren van hem. En op Iwan Simonis lakens die in Haarlo liggen voel ik mezelf onzekerder dan op Royal Pro. Ik denk dat Raymund daarop een voordeel heeft.
Een voorspelling?
Raymund: Een voorspelling durf ik niet te doen. Het kan alle kanten op. Natuurlijk hoop ik op de winst en dan zou een 5-3 genoeg zijn…
Frans: 5-3 voor Bousema
Waar denken jullie aan het eind van dit seizoen te staan met het team inclusief de beker?
Raymund: Ik hoop dat we aan het eind van het seizoen de finale mogen spelen om het Kampioenschap van Nederland. Daarnaast proberen we ons wederom te plaatsen voor de Bekerfinale en onze titel daar te verdedigen.
Frans: In de competitie op plek 5 en de beker ga ik voor een finaleplaats.
De opstellingen: HCR Prinsen, Dick Jaspers, Torbjörn Blomdahl, Anno de Kleine en Raymund Swertz.
BC Bousema, Johan Loncelle, Stefan Galla, Wesley de Jaeger en Frans van Schaik.
De eerste twee partijen beginnen zondag om 13:00 uur aan de Eibergseweg in Haarlo.
Een dag eerder, om 19:00 uur, speelt HCR Prinsen de return van de beker tegen ‘t Ivoor met Dick Jaspers, Anno de Kleine, Jelle Pijl en Raymund Swertz. De eerste wedstrijd eindigde in een 8-0 (10-2) overwinning voor de ploeg van captain Dinand Prinsen.

2 Matchtafels

2 kleine tafels

Contact

Hotel Café Restaurant Prinsen
Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo
0545-261232

Klik hier voor contact formulier
Klik hier voor routebeschrijving

Lid worden

Bent u nu al biljarter of een beginner,
en wilt u graag lid worden van onze biljartvereniging?

   * Meld u vrijblijvend aan!

Volg ons op social media