Een stijgende lijn voor HCR Prinsen in de competitie... en we maken summier, alvast even een tussenbalans op. HCR Prinsen kwam de laatste periode goed op stoom in de Buffalo League. Na tien wedstrijden staan de driebanders uit Haarlo inmiddels op een mooie tweede plaats in het klassement. Slechts één matchpunt achter op de koploper S.I.S. Schoonmaak. Maar op de hielen gezeten door Dallinga met één punt achter. Prinsen speelde zondag 24 november thuis de laatste wedstrijd tegen Dekker Keukens en deze werd overtuigend met 8-0 gewonnen. Het blijft voor Dinand Prinsen steeds puzzelen, met name vanwege de internationale kalender van zijn sterspelers, om het sterkste team op te stellen.

Opmerkelijk sterk samenspel... driebanden & ankerkader 47/2... Opvallend in de eerste helft van de competitie is de groei en stabiele vooruitgang van Raymund Swertz. Zijn moyenne driebanden stijgt gestaag. Algemeen moyenne 1,236 na 10 wedstrijden, aanvang 0,928. Ondanks zijn vele wedstrijden in het kaderspel schijnt dit kennelijk bij hem geen invloed te hebben. De andere driebandenspelers van Prinsen beleven een meer wispelturige eerste helft, maar blijven redelijk op niveau qua moyenne. Jammer genoeg valt alleen Dick Jaspers iets terug. Maar het blijft altijd genieten om hem te zien spelen. En er komen vast weer betere tijden. De stijgende lijn van de eerste helft vasthouden is nu het credo...
HCR Prinsen hervat de Buffalo League-competitie op zondag 22 december, uit in Oosterhout tegen Team Eekhoorn. En wellicht staat Raymund Swertz weer in de basis 4.

 

 

Dit weekend speelde Raymund het NK-Ankerkader 47/2 ereklasse in Haarlo en begon als topfavoriet voor het goud en maakte dit volledig waar. Hoe gedecideerd, bewaarde hij de beste match tot de finale tegen de 63 jarige Nijmegenaar Jos Bongers, die ook op een unieke wijze blijft presteren. Wat een controle en discipline, in één beurt maakte Raymund de 250 caramboles. Bij aanvang stond Jos Bongers één matchpoint voor, dus Raymund moest winnen om kampioen van Nederkland te worden. Jos Bongers haalde een dik verdiende zilveren plak en Gert-Jan veldhuizen moest genoegen nemen met brons.
Zie pagina NK47/2 voor alle uitslagen en eindstand.
Raymund Swertz, als kind aan huis, is reeds uitgegroeid tot een autoriteit en zoals we hopen naar geluisterd wordt. Hij was zondag de held in Haarlo...
Tijdens zijn dankwoord gaf hij aan het voordeel te hebben om in zijn thuishaven bij Prinsen dit NK te kunnen spelen en sprak ook een NL(world)-Alert uit om de koppen bij elkaar te steken voor een broodnodig 'new-format' voor de klassieke spelsoorten. 'Belangstelling en organisatie-drift zijn tanende en dreigen langzaam naar de achtergrond te verdwijnen vanwege de grote opkomst der driebanders'. - (Dat is echt jammer, want miljoenen genieten dagelijks van klassieke spelsoorten. En zien óók graag wereldtoppers op bijvoorbeeld kozoom live of andere kanalen live uitgezonden worden -).

Torbjörn is de met goud bekroonde 'hjälte' van Randers-Denemarken...
Afgelopen week werd Dick Jaspers als wereld-titelhouder, na een voorsprong van 19-3, in de 1/4 finale, tijdens het wereldkampioenschap in Randers, Denemarken uitgeschakeld door de Turkse 'clowneske' topper Semih Sayginer en verloor met 29-40 in 20 beurten. Torbjörn Blomdahl, ook deel uitmakend van Dé Prinsen-selectie, driebanden team in de Buffalo League, speelde een geweldig WK. En heeft iedereen versteld doen staan door Eddy Merkx in de 1/4 finale, na een gelijke stand 40-40, te verslaan door in de verlenging met 7 tegen 8 de shoot-out dan wel penalties te winnen. Won óók zijn halve finale ogenschijnlijk speels gemakkelijk met 40 tegen 19 in 10 beurten van de Egyptenaar Sameh Sidhom. Om daarna in de finale definitief toe te slaan en het goud te veroveren door de Vietnamees Duc, eigenlijk achteraf gezien, kansloos te laten.

2 Matchtafels

2 kleine tafels

Contact

Hotel Café Restaurant Prinsen
Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo
0545-261232

Klik hier voor contact formulier
Klik hier voor routebeschrijving

Lid worden

Bent u nu al biljarter of een beginner,
en wilt u graag lid worden van onze biljartvereniging?

   * Meld u vrijblijvend aan!

Volg ons op social media