RANDERS Denemarken 30 november 2019- WK Finale driebanden - Torbjörn Blomdahl vs Duc Anh Chien Nguyen.
Exceptioneel en hartveroverend... Hoe beweeglijk, maar meestal wel trefzeker stuurt de Zweed met regelmaat en fysieke overgave dit WK de ballen rond, onderweg vaak met pogingen tot bijsturing. 'Identiek een moderne bakkenist tijdens de race met zijspan...' Het is net alsof de ballen dan naar hem luisteren. Hoezo een topper op z'n retour! Dit WK stond iedereen versteld van zijn power en wil om te winnen! En zijn 80 jarige Pa zag in de tribune dat het goed was.
Zo stoïcijns waren soms zijn tegenstanders en zeker de Vietnamees in deze finale. Ook in de finale stond Blomdahl weer in no-time, in een ras tempo met 13-0 voor in 3 beurten. Blijf daar als tegenstander maar 'ns rustig onder. De Vietnamees scoort zijn eerste 2 caramboles en ketst voor de derde. Niet echt lekker om in de achtervolging te gaan. Na 7 beurten is de stand 16 tegen 2. En na 10 beurten is het pauze bij een tussenstand van 22 tegen 3 in 10 beurten. Blomdahl verkeert vooralsnog in een bloedvorm. Alsof hij geprogrammeerd is. Het is een lust om te zien en het oogt zo eenvoudig. De Vietnamees moet nu iets bedenken om na de pauze terug te kunnen komen...

...Het lijkt niet te gaan lukken. Frustrerend om de ballen steeds op een haartje te zien missen. Ook Blomdahl valt in deze fase na de pauze iets terug, en inmiddels is de stand wel 27-12 in 14 beurten. De Vietnamees lijkt zich te gaan herpakken en scoorde een serie van 5 en vervolgens een serie van 6 en 3, en komt daarmee terug tot 27-21. De spanning bij de Zweed is voelbaar. "Als Duc deze wint dan eet ik de hele week Loempia's" schrijft iemand ondertussen op de chat. De spelvreugde bij beide spelers spat van het scherm. Dit is een geweldige finale! En wie er gaat winnen is in dit stadium niet te voorspellen. Na 20 beurten is de stand 31-29. Op zich al een formidabele prestatie van Duc, speelt een subliem tournooi, en lijkt ook nu een serieuze gooi te gaan doen naar de titel. Nu is Blomdahl aan zet en begint weer te scoren. De zesde is inmiddels in de maak, nog 3 en de titel is bijna binnen. Hij mist. Duc scoort één en de stand is 37-30.
Blomdahl mag het uitmaken en scoort de laatste 3 caramboles op magistrale wijze. In de gelijkmakende beurt maakt Duc het nog super spannend. Op het puntje van z'n stoel volgt Blomdahl de verrichtingen van Duc, maar hij stopt bij 7. Eindstand 40-37 in 22 beurten. En daarmee is de sympathieke Blomdahl de terechte wereldkampioen en iedereen zal hem dit gunnen. Een beetje Billard Medaille D'or Miraculeuse'... dat eigenlijk ook wel.
Emotioneel om te zien dat hij z'n 80 jarige Pa als eerste in de armen nam. Het leek een beetje een 'Ziyech-moment in Lille', waarbij een jeugdige Marokkaanse Ziyech-fan het veld bestormde en miljoenen kijkers zagen hoe Ziyech hem knuffelend naar de kant begeleide. Ontroerende momenten gerelateerd aan sport. Daar kunnen vele roeptoeters een voorbeeld aan nemen en maar hopen dat ze hierdoor worden geïnspireerd.
Rander was een biljartpodium met allure in zijn buurland Denemarken met veel strijd, sportiviteit en vertedering. Zo is sport bedoeld.
Super ook voor de liefhebbers in Nederland om de Torbjörn 'nieuwe stijl' en ex-wereldkampioen Dick later weer aan het werk te zien in de nationale Buffalo League voor HCR Prinsen in Haarlo.

2 Matchtafels

2 kleine tafels

Contact

Hotel Café Restaurant Prinsen
Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo
0545-261232

Klik hier voor contact formulier
Klik hier voor routebeschrijving

Lid worden

Bent u nu al biljarter of een beginner,
en wilt u graag lid worden van onze biljartvereniging?

   * Meld u vrijblijvend aan!

Volg ons op social media