'sLandsWelvaren finishte onverwacht langszij ... Kwadendamme, zondag 27 oktober 2019 - HCR Prinsen uit tegen 'sLandsWelvaren. Er leek iets wonderlijks aan de hand... was het de Zeeuwse zeelucht of de harde westen tegenwind. In de Zak van Zuid-Beveland, in het feest en biljart cafe 'sLandsWelvaren, wilden de ballen voor de driebanders van Prinsen niet lopen zoals verwacht. Darters hebben soms last van zijwind, als de deuren open staan zwabberen de pijlen naast de dubbels... Bij de driebanders was het in de eerste tien beurten alsof er zijwind stond en rolden de ballen net langs bal 3. Zowel bij Dirk Weeremans als Dick Jaspers. Verbazing alom. Die jongens zijn wel wat gewend, maar hier leken vreemde krachten een rol te gaan spelen in hun spel!
Dick Jaspers stond na 11 beurten op 6 caramboles. Dat is best mager. Of waren de naweeën van Veghel de oorzaak. Of was het gewoon lastig om na een enerverende week Wereldbeker met volle tribunes naar de huiselijke sfeer van Kwadendamme de draad weer op te pakken.

Dick perste er een serie uit van 10 en komt op 16 caramboles na 13 beurten... na 18 beurten is de stand nog maar 16 tegen 13. Tot in de finale van de partij werd het een gelijkopgaande strijd, met een score van 4 maakte Dick uiteindelijk de partij uit. Spannend werd het nog in de gelijkmakende beurt, Weeremans komt tot 39 en miste de 40e tot grote opluchting van alle Prinsen, anders had Prinsen met lege handen naar huis gegaan. Dick Jaspers kruipt door het oog van de naald naar een overwinning van 40 tegen 39 in 41 beurten.

In de eerste ronde kwam Raymund Swertz wel goed uit de startblokken met briljante oplossingen en bouwde in de begin fase een mooie voorsprong op. Swertz was vanaf het begin de bovenliggende partij tegen Martin Hopmans. Via de tussenstanden 17-20 en 31-35 trok hij na 27 beurten met 34-40 aan het langste eind.

Op de andere tafel kende eigenlijk Eddy Leppens geen problemen met Ronny Brants. Dankzij een serie van 12 caramboles stond de man uit België na tien beurten op een comfortabele 12-25 voorsprong. In het tweede deel ging het beduidend minder met Leppens en dertien beurten later was de partij weer in evenwicht, 33-33. Brants rook zijn kans en na 28 beurten trok hij met 40-38 de partij definitief naar zich toe.
Eddy was gebelgd over zijn spel en kon maar niet verklaren dat het in de tweede helft verkeerd afliep.

De partij tussen Anno de Kleine en Francis Forton kon in de tweede ronde ook alle kanten op. Ze zaten elkaar constant op de hielen. In de slotfase kwam De Kleine door een serie van zes caramboles op een 35-32 voorsprong maar met een serie van acht caramboles finishte Forton na 32 beurten toch als eerste. De Kleine kwam in de nabeurt niet verder dan drie caramboles.

Uiteindelijk werd het na een tussenstand van 2 tegen 2 met de hakken over de sloot toch nog 4 tegen 4
Na afloop overheerste bij HCR Prinsen de teleurstelling van het verliezen van een punt, 'maar het had ook zomaar anders kunnen aflopen'. En bij 'sLandsWelvaren werd dit gelijkspel terecht gevierd als een overwinning.

2 Matchtafels

2 kleine tafels

Contact

Hotel Café Restaurant Prinsen
Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo
0545-261232

Klik hier voor contact formulier
Klik hier voor routebeschrijving

Lid worden

Bent u nu al biljarter of een beginner,
en wilt u graag lid worden van onze biljartvereniging?

   * Meld u vrijblijvend aan!

Volg ons op social media