Apeldoorn 12 oktober en Haarlo 13 oktober 2019 - Een weekend met veel dubbeltjes op z'n kant...
Tijdens alle partijen twijfelachtig tot eind hoe het zou uitpakken. HCR Prinsen speelde zaterdag in Apeldoorn tegen A1 Biljarts. Op voorhand absoluut geen walkover. Het werd uiteindelijk een nipte overwinning voor Prinsen. De partij tussen Raymund Swertz en Addy Wienk werd een waar gevecht, te vergelijken met een afmattende marathon. Over en weer heel veel contrast in het getoonde spel, met soms briljante oplossingen, maar soms ook veel onwaarschijnlijk complete missers. In 52 beurten trok Raymund aan het langste eind en won met 40 - 38. "Dit kan gebeuren, maar liever nooit meer!" voelde je de spelers denken.
Op de andere tafel speelde Jelle Pijl tegen Kay de Zwart. Aanvankelijk zag het er naar uit dat Jelle zijn vorm weer te pakken had. Liep snel van zijn tegenstander weg en bouwde zo een riante voorsprong op. Maar zag spoedig zijn voorsprong verdampen door een sterk terugkomende Kay de Zwart. Die in een eindsprint een serie van 6 scoorde en daarmee de overwinning binnen haalde. Het werd 40 - 37 in 34 beurten.
In het tweede deel moest Torbjörn Blomdahl na zeventien beurten genoegen nemen met een puntendeling tegen Ronny Lindemann en Dick Jaspers trok met de grootste moeite na 28 beurten tegen Christian Rudolph alsnog met 38-40 aan het langste eind. Einstand 5 -3 voor Prinsen. “Als je met name kijkt naar de partij tussen Lindemann en Blomdahl dan kun je wel zien dat dit een hoogstaande partij is geweest met allebei een moyenne van 2.352”, aldus captain Dinand Prinsen.

Zondag, thuis in Haarlo tegen 't Ivoor uit Boxtel keek zijn team halverwege al tegen een 0-4 achterstand aan. De Duitser Dustin Jäschke speelde één van zijn beste partijen ooit tegen de Torbjörn Blomdahl en versloeg de Zweed in 25 beurten met 34-40. Op de andere tafel moest Jelle Pijl zijn meerdere erkennen in Jack van Peer en trok na 30 beurten met 29-40 aan het kortste eind. “En dan komt de druk wel bij Anno de Kleine en Dick Jaspers te liggen. Zij kunnen zich geen misstap veroorloven want anders staan we helemaal met lege handen”. De captain zag De Kleine vooral in het begin prima spelen tegen Marc Roofthooft met onder andere series van zeven caramboles. Met 40-34 in 34 beurten ging de winst naar de Helmonder.

De partij tussen de beide kopmannen, Dave Christiani en Dick Jaspers ging redelijk gelijk op, 21-18 na 14 beurten, maar uiteindelijk maakte Jaspers in het tweede deel duidelijk wie de betere was vandaag. Hij finishte na 22 beurten. Christiani bleef op 29 caramboles steken. Deze zondag leverde een puntendeling op, eindstand 4 - 4.

Aan het dubbele weekend in de eredivisie driebanden heeft HCR Prinsen drie punten overgehouden en dat is goed voor een gedeelde tweede plaats op de Buffalo League Ranglijst. “Eigenlijk hadden dit gewoon vier moeten zijn maar als je kijkt naar de wedstrijd van vandaag tegen ‘t Ivoor mogen we blij zijn met deze drie punten”, aldus Dinand Prinsen na afloop.

2 Matchtafels

2 kleine tafels

Contact

Hotel Café Restaurant Prinsen
Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo
0545-261232

Klik hier voor contact formulier
Klik hier voor routebeschrijving

Lid worden

Bent u nu al biljarter of een beginner,
en wilt u graag lid worden van onze biljartvereniging?

   * Meld u vrijblijvend aan!

Volg ons op social media