Lochem, zondagmiddag 29 september 2019 - Buiten in Lochem en de hele Achterhoek is het druilerig en nat, miezerige regen en een harde wind. Binnen is de confrontatie tussen 'Veelzijdig in Gezelligheid' vs 'Vorstelijk Genieten' in voorbereiding en de sfeer is behaaglijk. De streekderby staat op het punt van beginnen.

--Het team van HCR Prinsen beleefde vorige week thuis tegen S.I.S. Schoonmaak een jubel weekend. Met maar liefst 8 - 0 werd gewonnen. En natuurlijk hoop je dan dat je deze opwaartse lijn doorzet. Een zeer wisselvallig begin van de competitie moet vanaf nu, is de vurige wens, stabieler worden --.

Vandaag start Prinsen met Dick Jaspers op één, op twee Eddy Leppens, op 3 Anno de Kleine en op vier Jelle Pijl.
In de eerste ronde speelt Anno de Kleine soepeltjes, zonder echt in de problemen te komen, naar een vrij eenvoudige overwinning op Wesley de Jager.
Na één uur en 25 minuten staat de stand 40 -24 in 31 beurten op het bord. Op de andere tafel speelt Jelle Pijl tegen Frans van Schaik. Wat is dat toch een vreemd fenomeen...bij het inspelen raakte van Schaik geen bal, het leek bijna bewust, ècht niet! En bij Pijl liep het inspelen gesmeerd, rustig en zeker stuurde hij de ballen rond. Inspelen zoals het is bedoeld. Dat beloofd veel voor de partij.
Het liep anders. In de eerste fase tot 10 caramboles ging het redelijk gelijk op maar gaande de wedstrijd vorderde werd het bijna gênant om naar te kijken. Jelle kon in zo'n 12 beurten niet echt meer scoren en van Schaik kreeg vleugels van de schitterende posities die Pijl liet liggen. Dat is lekker snoepen. Het hoort bij het spel, maar als het je overkomt is het minder gezellig. Wat Jelle ook probeerde, zijn spel werd met de minuut onzekerder. Uiteindelijk wint de prima spelende Frans van Schaik met 40 - 18 in 27 beurten. Bij een tussenstand van 2 tegen 2 is het nu de beurt aan Dick Jaspers en Eddy Leppens...

...Dick Jaspers speelde op één dag, afgelopen zaterdag nog de 1/4 de 1/2 finale en won in de finale van Roland Uijtdewillegen de Grand Prix van Capelle.
Een klasse apart en zo ongeveer een zekerheid(je) bij HCR Prinsen. Ook vandaag weer maakte hij z'n tegenstander Johan Loncelle duidelijk dat er maar één wereldkampioen is. Met een prachtige slotserie van 7 trok Dick de partij naar zich toe. Het werd nooit een echt spannende wedstrijd, teveel ontzag mag... maar beter is de strijd met volle overtuiging aan te gaan.
Eddy Leppens is de tweede bijna zekerheid bij Prinsen en verkeerd in een bloedvorm. Soms dreigt nonchalance in het spel, als je steeds een grote voorsprong neemt sluipt dit er ongewild in. Stefan Galla is en blijft een gevaarlijke tegenstander, met vaak schitterend spel en oogstrelende series kan hij zijn opponent verrassen. Bij een stand van 30 - 19 in het voordeel van Eddy dreigde er even onrust. Eddy speelde een bal dubbel rond en kwam zeer traag op bal 3 af en stopt, 't was voor de toeschouwers niet te zien. Raak of niet? Vertwijfeld kijkt Eddy naar de arbiter, je voelt hem bijna zeggen: "deed ie 't wel of deed ie 't niet". Niet dus, Eddy stond in een betere positie om dit waar te nemen dan de arbiter. "Een schreeuw om de V.A.R. bleef gelukkig uit. Vroeger bij soortgelijke situaties werd er soms met krijtjes gesmeten... maar die tijd ligt gelukkig ver achter ons. Hierna volgde een schitterende serie van Galla, 9 geweldige caramboles. Er was een tijd dat Eddy dan uit het veld geslagen was. In het slot van de partij liet Eddy zijn klasse zien, de 39ste carambole was wonderschoon, ook weer rond en er leek een klos aan te komen, tergend langzaam net uit de klos. Vervolgens de laatste gemaakt en zo ook deze partij gewonnen met 40 tegen 30 in 24 beurten. Eindstand 6 - 2 voor HCR Prinsen. De volle winst 2 - 0 is terecht binnen. Buiten is het ondertussen gestopt met zachtjes regenen... en nu met een voldaan gevoel kunnen de driebanders van Prinsen op naar Haarlo.

Volgende week zondag 6 oktober speelt Prinsen thuis in Haarlo tegen Zundert. Voor het eerst dit seizoen met de Zweed Torbjörn Blomdahl in de gelederen.

2 Matchtafels

2 kleine tafels

Contact

Hotel Café Restaurant Prinsen
Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo
0545-261232

Klik hier voor contact formulier
Klik hier voor routebeschrijving

Lid worden

Bent u nu al biljarter of een beginner,
en wilt u graag lid worden van onze biljartvereniging?

   * Meld u vrijblijvend aan!

Volg ons op social media