HCR Prinsen speelt remise in Haarlo tegen Dallinga. Het was de dag van 'net niet' en 'net wel'...een wereld van verschil...
De opening van het seizoen begint met een remise... het is nog duidelijk zoeken naar de vorm, want het was een zeer moeizame start voor de driebanders van HCR Prinsen. In de openings partij had Anno de Kleine op bepaalde momenten een gevecht met zichzelf, zijn tegenstander Steven van Acker kwam ook zelden lekker in de wedstrijd, maar liep wel snel uit naar een behoorlijke voorsprong. De precisie ontbrak bij de Kleine en miste te vaak, veel 'net niet' dus. De Kleine kon toch in de laatste fase aardig terugkomen omdat van Acker zijn laatste carambole maar niet kon maken. Toch trok van Acker de partij uiteindelijk moeizaam naar zich toe, 40 - 36 in 31 beurten.

Op de andere tafel was zichtbaar dat Raymund Swertz vandaag stoute plannen had. Speelde in aanvang een beetje stroef, maar gaande de wedstrijd vorderde kwam hij in z'n element. Bleef mooi scoren en liep snel weg van een ongelukkig spelende Berry Dallinga. Bij de stand 31 - 12 speelde Swertz een serie van 8 geweldige caramboles, de vreugde spatte er vanaf. En miste de 9e wedstrijdcarambole op een haartje, weer een 'net niet' dus. Uiteindelijk won Raymund Swertz op overtuigende wijze met 40- 12 in 24 beurten. Verreweg de beste partij van de dag.

In de tweede ronde zouden in theorie Jelle Pijl en Jozef Philipoom een overwinning moeten kunnen scoren. Philipoom kwam niet echt in de problemen en won zijn partij op degelijke wijze van Peter de Backer met 40 - 30 in 27 beurten. Anders verliep het op tafel 2, Jelle Pijl tegen Jean Paul de Kraker. Kreunend, zuchtend en steunend, eigenlijk van twee kanten gewoon slecht te noemen. "zo zien we Jelle zelden, elk nadeel heb z'n voordeel, veel slechter kan het niet worden". Ook hier heel veel 'net nietjes'. De Kraker won met 40 - 19 in 37 beurten. Een partij om snel te vergeten... want Jelle kan stukken beter en dat gaat zeker gebeuren.
"Een remise als eindstand hadden we op voorhand voor getekend, maar gezien het verloop had er toch een nipte overwinning wel ingezeten, als Anno de Kleine iets fortuinlijker was geweest, maar we hebben vandaag wel genoten van Raymund, als hij deze vorm vasthoudt gaan we als team leuke tijden tegemoet", aldus captain Dinand Prinsen.

2 Matchtafels

2 kleine tafels

Contact

Hotel Café Restaurant Prinsen
Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo
0545-261232

Klik hier voor contact formulier
Klik hier voor routebeschrijving

Lid worden

Bent u nu al biljarter of een beginner,
en wilt u graag lid worden van onze biljartvereniging?

   * Meld u vrijblijvend aan!

Volg ons op social media